Twitter icon Soundcloud icon Youtube icon RSS icon Contact
 • BANT

  0Oranje Logo BANT 2014A3ana zong van 2008-2018 bij de Amsterdamse a capella Vocal Group BANT.  De groep van 12-15 zangers presenteerde muziektheater waarin identiteit en authenticiteit centraal stonden.

  De theaterprogramma’s van Vocal Group BANT waren samengesteld uit vocaal pop– en jazzrepertoire, maar putten ook uit de wereldmuziek en het klassieke repertoire [“Van Amy Winehouse tot Monteverdi”]. Uit deze diverse selecties ontstonden  voorstellingen waarin de individuele muziekstukken samen een verhaal vertellen.

  Met dezelfde insteek bracht Vocal Group BANT in 2011-2012 (en vervolgens in 2014, 2016 en 2018) een programma rond de Misa Criolla van Ariel Ramirez. Dit zijn authentieke creoolse muziekstukken. Creools wil zeggen: inheems, maar niet echt autochtoon. De Argentijnse creolen (criollos) zijn de nazaten van vele volkeren, waaronder Europeanen en Indianen, een soort “tweede (en meer) generatie immigranten”. Typisch voor de Argentijnse ritmes is o.a. dat de maat vaak wisselt, iets wat we in Europa niet zo gewend zijn. Het resultaat is een meeslepende mis, die mensen over de hele wereld weet te raken. De kracht van de eigen taal, van pure expressie, is niet te ontkennen.
  In zowel de Misa Criolla als in het Navidad Nuestra nam A3ana de solo voor haar rekening.

  Vocal Group BANT is in september 2018 opgeheven. Als afscheidscadeautje aan zichzelf (de leden en de dirigent) wordt in april/mei 2020 een aantal concerten gegeven met de titel ‘Ramirez Project’. De Misa por la paz y la justícia en Misa Criolla zullen dan een aantal keren worden uitgevoerd. Adriana neemt opnieuw de solo voor haar rekening.